rippikirjan tukinta

12 vuotta 6 kuukautta sitten #695 : ailigr
Olen päässyt sukujuurien etsinnässä jo näin pitkälle, että löydän rippikirjat! Ongelmani on vain niiden merkintöjen ymmärtäminen. Täältä ulkomailta on hankalaa osallistua kursseille Suomessa. Niinpä kyselen nyt, josko taitajat valaiseisivat ystävällisesti minulle esim. oheisen rippikirjan sivulta yliviivausen merkityksen.  www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/iisalmi/...k_mko274-312/995.htm
terveisin Aili

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

12 vuotta 6 kuukautta sitten #696 : anttu
Hei!
Kirkonkirjojen tarkastelussa tulee varmaan monta kysymystä vastaan, eikä aina löydy edes kunnollista vastausta. Oppaaksi on saatavissa useita opaskirjoja. Yksi on "Sukututkimusaapinen: esivanhempien jäljillä" tehnyt Kuismin Eine. En ole nähnyt, mutta on varmaan tutustumisen arvoinen. -Kysymykseen yliviivauksista. Se on merkki, että henkilö on poistettu siltä paikalta. Syy voi olla kuolema, jolloin riviltä löytyy merkintä döt ja kuolin aika; asuinpaikka seurakunnan sisällä vaihtuu ja yleisin merkintä on siirtymävuosi ja rippikirja/lastenkirjan sivu jolle on siirretty; muutto toiseen seurakuntaan, jolloin on muutokirjan numero ja muuttokunta, lastenkirjasta muututaan ripillä käynnin jälkeen rippikirjaan. Tässä eräitä yleisimpiä tapoja, merkinnät seurakunnittain voivat vaihdella.
Hyvää tutkimisintoa ja mielenkiintoista kuluvaa vuotta.
Anttu. 

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

12 vuotta 5 kuukautta sitten #705 : ailigr
Kiitos Anttu vastauksestasi. Se auttoi eteenpäin. Ja todellakin "kertaus on opintojen äiti", kun yrittää ja yrittää useampaan kertaan jotain tulkita, niin alkaa oppia vanhaa tekstiä lukemaan ja myös tulkitsemaan. On vain hoksattava myös muita apuja käyttää internetistä. Sieltä löytää aika moneen lähtöön avun. Kyllä tämä suvun tutkiminen on semmosta, kun antaa sille pikkusormen se vie koko käden! Todella jännää seikkailua löytää juuriaan! Näissä merkeissä porskutellaan etteenpäin!!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi