Sukututkimus

Rytkösten sukuseuran asettama työryhmä on pikkuhiljaa edennyt tehtävässään selvitellessään suvun vaiheita. Ensiksi on kirjoitettu jo tiedossa olevat yhteenvedot, joista mittavin on insinööri Arvo Korpelan tekemä tutkimus Pohjois-Savon Rytköset 1548-1745. Se julkaistiin sukuseuran 25-vuotistaipaleen merkeissä. Lisäksi Korpela teki useita suoralinjaisia selvityksiä, jotka ulottuivat eläviin sukuihin kuten Joroisten Maaveden Rytkölä, Pielaveden Kirkkosaaren Tenhola, Pielaveden Haapakoski ja Tuovilanlahden Topila.

Toinen, Ylä-Savon Tyrmyn sukuhaaran Rytkösiin liittyvä selvitys on rovasti Taavi Kilven tutkimus, jota täydensi pastori Teuvo Rönkkö vuonna 1966.

Kolmas sukututkimus on Sortavalan Hakalan kylän Rytkösistä ja sen on tehnyt filosofian maisteri Pentti Rytkönen Varkaudesta. Siinä on sukutauluina nyt ympäri Suomea asuvat sukulaiset ja lisäksi teoksessa on runsaasti valokuvia ja kertomuksia eletystä ajasta ja henkilöiden muistelmia.

Neljäs yhtenäinen sukututkimus liittyy Europaeuksen sukututkimukseen. Siinä on Eero Hirvensalon laatimana Europaeuksen tyttären kanssa avioituneen papin, sittemmin rovastin Anders Josef Rytkösen suku 1700-luvun lopusta 1900-luvun loppupuolelle.

Sukukirja ”Rytkösiä sukupolvesta toiseen” ilmestyi vuonna 2006. Sen valmistui sukuseuran toimesta ja toimitti Antero Rytkönen ja työryhmä. Siinä on 880 sivua ja käsittää kaikki silloin tiedossa olleet sukuryhmät. Sukututkimusaineisto on tietokoneella sukututkimusohjelmassa. Sitä täydennetään sitä mukaa kun uusia tietoja saadaan. Kirja on loppuunmyyty. Uusista tiedoista on tehty sukuryhmittäin pieniä lehtisiä kirjan täydennykseksi.

EU:n uuden tietosuoja-asetuksen vuoksi sukutietokantaan ei toistaiseksi oteta uutta tietoa vastaan.