Heikki Rytkösen suku Kiuruvesi

17 vuotta 1 kuukausi sitten #90 : anttu.rytkonen
Raija Myllymäki.
Kyllä Heikille sukua löytyy. Isä oli Antti R s. 24.2.1851 ja äiti Maria Kaisa Lilja s. 3.9.1853. He asuivat Kiuruvedellä.
Ukki Oli Paavo (P?hl) R. s. 24.4.1820 ja puoliso Ingeborg Ruuska s. 31.1.1813. Heillä oli 7 lasta, viisi poikaa ja kaksi tytärtä. Asuinpaikka oli Kiuruveden Remeskylä ja Näläntö. Paavo on nähtävästi syntynyt Pielaveden Sulkavalla, mutta pientä epävarmuutta on syntymäaikojen pienen eron takia.
Heikin sisaruksia olivat mainitsemiesi lisäksi Anna Katariina s. 7.7.1876, Viktor s. 9.6.1883 ja Amanda Sofia s. 11.6.1886, kuoli 1887. Heistä Iida, Heikki ja Antti ottivat muuttokirjat Viipuriin 1890-luvulla.
Toivon saavani tietoja Heikin ja muiden sisarusten perheist siltä osin kun niitä on tiedossa vaikka postin välityksellä, os. Rinnekuja 112. 70800 Kuopio. Täydennämme sukutiedostoa.
Sukututkimusterveisin Antero Rytkönen. :)

ps. Sukuseuran kokoontuminen on 2. 8. -03 Siilinjärvellä Kunnonpaikassa. Sinne ovat tervetulleita kaikki Rytkös-suvusta kiinnostuneet ja seuraan pääsee jokainen halukas.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

17 vuotta 1 kuukausi sitten #91 : sirpa.raisanen
Hei Anttu,

Minulla löytyy tutkimuksista P?hl, joka on syntynyt 24.4.1820, syntymäpaikka Pielavesi 1. Vanhemmat Lars Andersinp 2.5.1793 ja Magdalena
Nykäin. Heillä myös tytär Anna Greta s. 30.4.1819 Pielavesi 1.
Onko sama P?hl?

terveisin Sirpa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

17 vuotta 1 kuukausi sitten #92 : anttu.rytkonen
Hei Sirpa Räisänen.
Kiitos vahvistuksesta, minulla on samat tiedot muuten, paisi P?hlin syntymäpäivän kohdalla on merkintä epäselvä, vuosi on sama.
Kyllä kyse on samasta Laurista ja Magdalena Nykäsestä. Näin sukuketju on kytkettävissä Korpelan tekemään selvitykseen kahden sukupolven avulla ja näin päästään etenemään sinne 1500-luvun puolelle. Kyseessä on Sulkavalla asuneet, mutta Pielaveden rekisterikylään kuuluneet Rytköset, aikanaan talollisia.
-Magdaleenan kuolinaikaa ei ole tiedossani; yllättävän vähän on Laurin perheessä lapsia.
Terveisin Anttu.


Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 4 kuukautta sitten #210 : rmyllyma
Hei! Tässäpä onkin vierähtänyt pitkä aika ennenkuin taas otin esille sukututkimuspaperini.
Heikki Rytkönen (synt. 26.4.1891) oli Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa Suupohjan rataa rakentamassa. Tapasi silloin mummoni Elina Lahtiharjun. Menivät naimisiin 23.10.1910. Taru kertoo, että Heikin tukka oli vaalea ja kihara kuin enkelin tukka ja Elinan tukka oli musta kuin korpin siipi. Muuttivat Uudellekirkolle Vammelsuuhun jossa Heikki oli asemamiehenä. Saivat 4 lasta; Toivon, Samulin, Artun ja äitini Aunen. Heikki Rytkönen kuoli vapaussodan taisteluissa punaisten puolella 28.2.1918 Raudussa. Isoäitini Elina hautasi hänet Terijoen hautausmaahan kristillisin menoin. Mummoni Elina muutti takaisin Kurikkaan ja meni uusiin naimisiin, jolloin Heikin lapset saivat Tammisto -sukunimen.
Toivo Tammisto asui Lahdessa ja hänellä on kolme lasta; Martti, Pertti ja Sirkka.
Arttu ja Samuli kuolivat sodassa.
Äitini Aune oli Kauhajoella naimisissa Urho Myllymäen kanssa. Meitä lapsia on kaksin kappalein; sisareni Ritva ja minä. Ritva asuu Kurikassa ja minä asun Hangossa. Ritva sisarellani (Metsäranta) on kaksi lasta; Juhani ja Unnukka. Juhanilla on viisi lasta ja Unnukalla yksi. Minä menin 1964 naimisiin Kauhajokisen Tarmo Puskan kanssa ja minulla on yksi poika Mikael Puska. Olen eronnut ja ottanut takaisin tyttönimeni Myllymäki.

Olisin kovasti halunnut tietoa isoisästäni Heikki Rytkösestä. Äitini oli vauva silloin kun hän kuoli joten hänellä ei ollut mitään muistikuvaa. Isoäidiltäni Elinalta en osannut nuorena asiasta kysellä. Toivo enoni olisi varmaankin jotakin muistanut, mutta ymmärsin asian niin, että hän ei halunnut asiasta puhua. Kovin syvässä istuu vielä vanhemmissamme vapaussodan muistot.
Olisi hienoa, jos jostakin putkahtaisi esiin joku vanha valokuva, jossa Heikin lähisukua olisi nähtävillä

Ystävällisin terveisin
Raija Myllymäki

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 4 kuukautta sitten #211 : sirpa.raisanen
Viipurin maaseurakunnan rippikirjoissa vastaani on tullut Pielavedeltä muutanut Rytkönen, mutta en ole häntä sen enempää tutkinut. Tutkin sieltä Isäni sukua Mitikka. Rytkösen etunimestä en ole varma.
Toivottavasti pääsen lähiaikana käymään Mikkelin maakunta-arkistossa, niin pääsen katsomaan kuka Rytkönen se oli.

:)terveisin Sirpa R

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi