Sukutaulut

5 vuotta 9 kuukautta sitten #5932 : ailigr
Voisiko saada apua sukutaulujen numerointiin! Yritän löytää juonen sukukirjoista ja muista taulukoista, mutta niiden logiikka ei aukea. Osaisiko joku selittää ymmärrettävästi tavalliselle muatiaiselle asian? Onko numeroinnit kovinkin erilaisia isän ja äidin puolella? Ilahtuisin selityksestä ja pääsisin eteenpäin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

5 vuotta 9 kuukautta sitten #5933 : anttu
Hei!
Lähetit helpon kysymyksen, mutta kuten totesit . siihen on vaikea vastata. Amatöörinä vastaisin näin: Kun käyttää jotakin tietokonesovitteista sukuohjelmaa on pääsääntöisesti sen systeemin pauloissa. Niissä tapaa kahta pääryhmää. Toisessa numerointi etenee lähtöhenkilöstä vanhimman lapsen perhetauluun ja edelleen vanhimman lapsen perhetauluksi ja niin edelleen. Sitten palataan sukupolvi taaksepäin ja taas jatketaan toiseksi vanhimman perheen taululla josta jatkuu vanhimman perheentaululla jne. Sitten palataan takaisin sukupolvi tai kaksi. Huomaan että tämä kuulostaa sekavalta. Parhaiten asia selviää jos esm kirjoittelet sukukirjasta "Rytkösiä sukupolvesta toiseen" vaikka Joroistenryhmästä alkaen T 14 vain taulunumeroina pallukoita ja yhdistät ne viivoilla. Varaa riittävästi tilaa paperilla. Tämä on mm. "Sukuohjelmiston" menetelmä. Luonnollisesti välillä suurempia tiedostoja joudutaan katkomaan. Jotkut aloitta sukuryhmän numeroinnin taas alusta mutta mielestäni parempi on jatkaa uudella isommalla numerolla -Toinen päätapa on se, että edetään sukupolvi kerrallaan. "Sukujutut" ohjelma etenee sukupolvi kerrallaan. Ensin perheelliset lapset merkitään peräkkäin ikäjärjestyksessä, siteen perheelliset serkut ikäjärjestyksessä ja edelleen pikkuserkut jne. Ilman tietokone pohjaa tehdyissä sukuryhmittymissä näkee hyvin monenlaisia tapoja joissa voidaan apuna käyttää myös kirjaimia. Oleellista on, ettei käytetä kuin kerran jotakin tunnusta ja aina merkitään viite mistä taulusta tullaan. Jos halutaan puolisoiden sukuja kirjata useita sukupolia taaksepäin Voisi siellä ottaa käyttöön numero edessä esm. ison kirjaimen joka vaihtuu, kun toinen sivupolku tulee vastaan. -Sitten on vielä ne tapaukset kun eri sukuryhmien pikkuserkut menee naimisiin jne. Siinä koneellisen sukuohjelman pasmatkin tahtoo seota. - www.genologia.fi ja sukujutut voisi antaa lisävalaistusta tähän ongelmaan.
Toistan, oleellista on, että joka taululla on eri numero ja siinä on merkintä mistä taulusta tullaan, numeroita kyllä riittää. Tämä on harrastelijan hatara kommentti, tähän on varmaan viisaampiakin vastauksia.
Terveisin Anttu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

5 vuotta 9 kuukautta sitten #5934 : ailigr
Kiitos Sinulle Anttu vastauksesta. Se selvensi todellakin pääsemään alkuun ja jatkoon! On myös hyvä tietää, että saa tehdä ikioman taulukon. Ettei ole sitä yhtä ja ainoaa oikeaa! Pääasia että itse selviää ja osaa taulukkonsa tehdä suvulle selväksi. Kevätterveisin sinne Savon sydämeen, Aili

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi