Aku Rytkönen ja Selma Kamula

7 vuotta 1 kuukausi sitten #5922 : Maija Prove
  Hei!

Äitini isä Aku Rytkönen meni naimisiin 18.12.1926 mummuni Selma Kamulan kanssa. Aku syntyi 19. tammikuuta 1899 ja kuoli tuberkuloosiin 13. huhtikuuta 1929.
Onko jollain tietoa asiasta, koska en löydä tietoa juurikaan netistä? Akun isän nimi oli Vihtori ja äidin Lyyti? Akun siaruksia olivat Ida, Maria ja Kerttu ainakin (Salus)?

T.

  Maija

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

7 vuotta 1 kuukausi sitten #5923 : anttu
Hei!
Aku, eli Aukusti Aleksanteri on tiedostossamme mainitsemallasi syntymäajalla. Hänen vanhemmat ovat August Wiktor Rytkönen, s. 30.9.1869 ja Lyyli Hukkanen, s. 1878. He ovat syntyneet Iisalmen Valkeamäessä. Alue on nyt Vieremän kuntaa. Suku on ryhmitelty Valkeamäen ryhmäksi ja olivat siellä talollisina. August Wiktorin ukki tuli veljensä kanssa 1800-luvun alkupuolella Leppälahden kylältä silloisen Iisalmen eteläisestä kulmasta Valkeamäen kylälle. August Wiktori muutti perheineen Kärsämäelle ja sieltä mahdollisesti Pyhäntään. Mainitsemasi Akun sisarukset eivät kuitenkaan täsmää meillä olevin tietoihin. Tosin tyttäret ovat voineet syntyä myöhemmin ja meillä ei ole niistä tietoa. Onko käsitystä edes likiarvona milloin Iida, Maria ja Kerttu ovat syntyneet. Akusta meillä ei ole muuta tietoa kuin syntymäaika.
Terveisin Anttu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

7 vuotta 1 kuukausi sitten #5924 : Maija Prove
  Hei,

Kiitoksia vastauksesta :-) Kyselen äidiltä lisää, mutta hän oli vähän yli 2-vuotias kun isänsä kuoli ja mummukin on ollut haudassa jo tosi kauan.

Yst.tv.

  Maija

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

7 vuotta 1 kuukausi sitten #5925 : juurilla
Hei! Ida, Maria ja Kerttu löytyvät tästä sivulta mm. googlaamalla: sotakokemuksia lapsen silmin kerttu rytkönen

Löytyy myös veli Alpi Rytkönen s 1984, varatuomari, jonka talon on suunnitellut sisar Kerttu Rytkönen (arkkitehti, opiskeli samaan aikaan Alvar Aallon kanssa ja totesi hänestä:  " mahtaako tuosta rehvakkeesta tulla koskaan valmista?"

Ja heidän sisarenpoika(?), professori Pentti Halonen (Kekkosen lääkäri).

Alpin vanhemmiksi mainitaan mv Ville Rytkönen ja Katri Räisänen (Alpi R. s. 5.6.1984 Pielavesi).

Onko heistä tietoa kellään?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

7 vuotta 1 kuukausi sitten #5926 : anttu
Hei!
Kyllä Ville (Vilhelm Rytkösen (s. 27.11.1840 Pielavesi Taipaleenkylä 7 Linnan talo ja hänen suvustaan on melkoisesti tietoja. Sukukirjassa "Rytkösiä sukupolvesta toiseen" taulussa 716 on perustietoja. Sukuseuran lehdessä "Rytkösten sukulainen" n:o 4 on kansikuvana arkkitehti Kerttu Rytkösen suunnittelema hirsitalo Iisalmesta. Numerossa 5 on lyhyt kirjoitus  Alpin Rytkösen maatilasta otsakkeella "Ventolan tila on osa Ylöjärven kulttuurihistoriallista perintöä". Olen myös sillä tavalla samaa sukua, että isoukkini ja Villen isä olivat veljeksiä. Minulle on kerääntynyt jossain määrin myös julkaisematonta tietoa Villen vaiheista osittain isäni keräämänä. Millaisesta tiedosta olet kiinnostunut? Sukukirjamme on loppuunmyyty, mutta voimme toimittaa tiedostosta netin välityksellä perhetauluja aina 1500-luvun alusta saakka. Myös muita tietoja välitetään. Sukulehdet voi pyytää rahastonhoitaja Mikko Rytköseltä. Villen lapsista on melko hyvät tiedot, mutta seuraavasta sukupolvesta ei. Lähetimme yhden sukukirjan Ruotsiin tämän suvun jäsenelle. Hän ei osannut suomea ja minulta ei ruotsi suju, joten tarkempi yhteydenpito jäi toteutumatta. Voisimmekko saada teidän välityksellä lisätietoja? -Sukuseuran henkilökohtaisia yhteystietoja löytyy näiltä sukuseuran sivuilta hallituksen alta.
Jouluisin terveisin Anttu (Antero Rytkönen)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi