Pohjois-Suomen Rytköset

7 vuotta 4 kuukautta sitten #5889 : aelindh
Hei

Isäni oli Pielaveden Rytkösiä. Hänen isänsä eli isoisäni nimi oli Salomon Rytkönen (Pielaveden kirkonkirjojen mukaan s. 18.8.1873).
Salomonin isän nimi oli ilmeisesti Petter Johan Rytkönen (s. 29.4.1839) ja äidin Sofia Husso (s. 24.12.1849). Isoisä oli Petter Rytkönen ja isoäiti Greta Tikkanen. Huomasin tällä keskustelufoorumilla tiedon, että Salomonilla olisi ollut monta sisarusta. Otaksun, että tämä on isäni sukuhaara.
Salomon avioitui Inga (Inka) Maria Heinojan kanssa 1800-luvun loppupuolella.  Perheeseen syntyi seitsemän poikaa ja yksi tytär (Onni, Eino, Akseli, Svante Vilho, Iisak, Martti, Matti ja Elviira. Vanhin, isäni Onni syntyi vuonna 1900. Perhe muutti Pielavedeltä jossakin vaiheessa (1910-luvulla?) Kemiin tai Kemin maalaiskuntaan. Salomon oli Kemiyhtiöllä töissä. Isälläni oli useita lapsia kahdesta avioliitosta, itse olen kolmanneksi nuorin. Salomonin ja Ingan pojista Eino ja Akseli lähtivät vuonna 1932 Venäjälle ja jäivät sille tielleen. Akseli teloitettiin maanpetoksesta Petroskoissa 1938. Einosta ei ole tietoa. Svante Vilho muutti myöhemmin Kemistä Pielavedelle. Hän oli naimaton. Martti kuoli nuorena. Isäni lisäksi Matilla, Iisakilla ja Elviiralla oli jälkeläisiä. Osa sukuhaaran jälkeläisistä asuu Kemissä, Oulussa ja muualla Pohjois-Suomessa. Osa on muuttanut Etelä-Suomeen tai Ruotsiin. Olisi kiinnostavaa tietää enemmän sukuhaaraan kuuluvista Petter Rytkösen jälkeläisistä. Onkohan em. henkilöistä mainintaa Antero Rytkösen kokoamassa sukukirjassa? Valitettavasti kirjan painos on loppunut eikä sitä enää saa. Sukututkimus kiinnostaa, mutta aikaisemmin koottua tuskin kannattaa enemmälti tutkia. Terveisin Anja L.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

7 vuotta 4 kuukautta sitten #5890 : anttu
Hei!
Kyllä Salomonin sukua on tutkittu ja jäljet johtaa Pielaveden Taipaleenkylään aina sinne 1500-luvun alkupuolelle ja sieltä Joroisiin. Veljekset Paavo ja Pekka tulivat Joroisista Pielavedelle. Myöhemmin Pekka siirtyi Taipaleenkylään ja Paavo asettui nykyisen kirkonkylän alueelle. Molempien veljesten omistukseen tuli kookkaat tilat. Sukuryhmityksessä Taipaleenkylän ja Pielaveden kylän (kirkonkylä) suvut pyrittiin ryhmittelemään erilleen, mutta vuosisatojen saatossa ne jossainmäärin sekottuivat keskenään. Niinpä sukutiedoston tietokone ohjelma jostakin syystä muutti Salomonin suvun Pielaveden ryhmään. Tämä tapahtui, kun Catharina Huttunen, jonka äiti oli Inka Rytkönen, avioitui Lars Rytkösen kanssa ja heidän yksi poika oli taas Samuel.  - Tässä Samuelin sukuhaarassa  keskeisiä asunpaikkoja ovat Pielaveden ja Säviän välimaastossa oleva Saarismäki ja myöhemmin Monninsaari Kirkkosaaresta hieman pohjoiseen. Nyt Keiteleen kunnan alueella asuu useita suvun jäseniä. Monninsaari on myös suvulla mutta vain kesäasuntona. -Lähetän omaan sähköpostiosoitteesi kootut sukutaulut, kunhan saan osoitteesi. Minun osoite on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Sukututkimusterveisin Antero Rytkönen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

7 vuotta 4 kuukautta sitten #5891 : aelindh
Hei

Kiitos paljon ystävällisyydestäsi, Anttu. Laitan sähköpostia. Täällä pohjoisessa on varmasti myös muita Rytkösiä kuin Salomonin sukuhaaraan kuuluvia. Olisi mielenkiintoista tietää, onko tällä keskustelufoorumilla sukulaisia. Terveisin Anja

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

7 vuotta 2 kuukautta sitten #5902 : make1952
Hei!

-Nimeni on Markku Rytkönen,asun Lautiosaaressa Keminmaalla. Olen syntynyt 8.11.1952 ja isäni on Viljam Antero Rytkönen,syntymävuosi 1926. Hänen isänsä oli Onni Rytkönen. Isäni on lapsista toiseksi vanhin. Muistan hyvin Iisak Rytkösen, vierailin lapsena ollessa hänen luonaan. Hän oli töissä Kemiyhtiössä ja asui Marttalassa. Kävimme myös Matti Rytkösen luona, joka asui Ruutinrannalla.

Terveisin Markku

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

7 vuotta 2 kuukautta sitten #5903 : aelindh
Hei Markku

Tällä tavalla sitä sukulaiset tapaavat Internetin välityksellä. Laitoin Sinulle myös henkilökohtaista sähköpostia. Kemissä asuu tosiaankin vielä Salomonin jälkeläisiä (Matin ja isäsi jälkeläisiä ainakin). Antero Rytkösen mukaan siellä on myös muita sukuhaaroja. Hyvää kevättä Sinulle ja kaikille Rytkösille. Terv. Anja

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi