Taavetti Rytkösen jälkeläiset

8 vuotta 7 kuukautta sitten #5874 : perttiryt
Sain käsiini kirjan "Rytkösiä sukupolvesta toiseen". Jostain syystä sukuhistoriakin on alkanut kiinnostamaan ja nyt huomaan kuinka vähän siitäkin tiedän. Joitain asioita olisin voinut toki kysyä vanhemmiltani, vaan enpä sitäkään tehnyt. Huomaan kuitenkin tuntevani lähisukuni kirjaa paremmin.
Isoisäni oli Taavetti Rytkönen (6.6.1860 - 10.5.1934). Sukutauluun on hänelle merkitty jälkeläisiksi Kalervo (isäni) ja Väinö Albin. Kahdeksan lasta tiedoista kuitenkin puuttuu. Oleellista tietoa tämä on siitä syystä, että myös kolmen puuttuvan sisaruksen suku jatkuu, eikä vain jatku vaan myös laajenee. Heillä on lapsia, lapsenlapsia ja lapsenlapsenlapsia.
Minun syntymäaikani on väärin. Kirjan tiedoissa vuodeksi on merkitty 1950. Viisi vuotta pitää iästäni kuitenkin ottaa pois. Oikea syntymävuoteni on 1955.
Isäni on mainittu olleen opettajana ennen Kuopioon muuttia Patamäen koululla. Tieto ei pidä paikkaansa. Oikea koulu on Tuovilanlahden koulu.

Varsin ansiokasta työtä on kirjan eteen tehty. En siksi halua vähimmässäkään määri moittia ketään.

Aikomukseni on kuitenkin selvittää sukuni vaiheita tarkemmin. Monta asiaa on pitkän muistin ja kuulopuheiden varassa.
Mielelläni myös toimittaisin tarkistetut tiedot Rytkösen sukuarkistoon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

8 vuotta 7 kuukautta sitten #5875 : anttu
Hei !
Kiitos viestistä. Hyvä,että otit yhteyttä. Kuten joskus aikaisemminkin olen kirjoittanut, 1880-luvun jälkeiset tiedot ovat monilta osin puutteellisia. Ne on sen varassa, onko tavoitettu suvun jäseniä kirjaamaan tietoja. Kirja julkaistiin 2006. Tietoja kerättiin n. 4 vuoden ajan. Valitettavasti emme tavoittaneet sukunne jäsentä täydentämään tietoja. Nyt jälkikäteen on eri lähteistä saatu täydennystä. Tällä hetkellä tiedostossa on Taavetilla 8 lasta, mutta varmaankin kaksi puuttuu. Kirjan ilmestymisen jälkeen olemme yleensäkkin päässeet täydentämään tietoja ja niin tehdään edelleen. Kun tietosuojalaki estää kirkonkirjojen tutkimisen n. alle 100 vuotta nuoremmista, yhdyshenkilöitä tarvitaan. Voisin lähettää  tämänhetkiset tiedot omalle sähköpostillesi tarkistettavaksi, täydennettäväksi ja korjattavaksi. Lähetätkö sähköpostiosoitteen minulle  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Terveisin Anttu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi