Rytkös-esiäidit 1700-luvulta

15 vuotta 1 päivä sitten #275 : kesihi-2
Hei

Minulla on kaksi Rytkönen-nimistä esiäitiä 1700-luvulta.

Elisa Rytkönen s. n. 1707 ja k. 19.2.1770 Pielavesi, Sulkava. Hän oli avioliitossa Eerik Eerikinpoika Tenhusen kanssa s. n. 1713 Pielavesi, Sulkava ja k. 19.2.1770 Pielavesi, Sulkava (Avioparilla on sama kuolinpäivä, mutta olen tarkistanut, että kirkonkirjojen mukaan on todella näin.)

Toinen esiäiti on Margareta Rytkönen s. n. 1712. Hän oli avioliitossa Niilo Niilonpoika Laukkasen s. n. 1707 ja k. 14.3.1770 Kiuruvesi, Rytky.

Onko Rytkösten sukuseuran sukututkijoilla mitään tietoa näiden henkilöiden esivanhemmista?

Ko. henkilöt löytyvät kotisivuiltani Liisa Tenhusen esivanhemmista.

Hilkka Kesiö-Lairila
Kouvola

personal.inet.fi/koti/hilkankoti/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 14 tuntia sitten #276 : anttu
Tervehdys!
Ensiksi: Oli mielenkiintoista katsella hyvin tehtyä kotisivua sukutauluineen. Toiseksi: hyvää vastausta rytköspuolisoiden juurista ei ole vaikka lähellä totuutta ollaan. Insinööri Korpela tutki aikanaan sukua ja siitä on Toivo Pietikäisen avustuksella tehty pieni vihkonen "Pohjois-Savon Rytköset 1548-1745". Korpela oli aikanaan perusteellinen ja olemme luottaneet hänen työhön. Nyt olemme pyrkineet löytämään kytkennät tämän tutkimuksen tietoihin. Myöskään ainakaan allekirjoittaneen taito ei riitä 1500-1600 -lukujen tietojen tutkintaan. Rytkyllä on ainakin 1600-luvun alusta Rytkösten talo. Sukupolvien saatossa siihen tulee yhtiömiehiä. Ko. tutkimuksen taulussa 917-T on Paavo Pekanpoika Rytkönen, s. n.1680 ja mm. maakirjassa on merkinnät vuosina 1694, 1712, 1723. Yhtiömiehinä mainitaan mm. Niilo Lukkanen, Lauri Räty ja Juho Parkkonen. Vanhana omistaja mainitaa Paavo Tapaninen. Tästä sukutaulusta taaksepäin on neljä taulu (502-T) Rytkösiä Rytkyllä. Taulussa 809-T taas Paavo Paavonpoika Rytkönen Rytky n:o 1 isäntänä ja vuodesta 1734 omistaja on Paavo Tenhunen. Jo nämä esimerkit kertovat siitä, että nämä suvut kietoutuvat toisiinsa myös erilaisten sukulaissuhteiden kautta.
Varonainen olettamukseni on että kyselemiesi Elisabetin ja Margaretan isä on tässä tekstissä ensin mainittu Paavo Pekanpoika Rytkönen. Olisi hienoa, jos joku keksi varmempia näyttöjä puoleen tai toiseen.
Sukutauluissanne oli vielä kolmas Rytkönen Kaisa Heikintytär, joka oli aviossa Hemminki Saastamoisen kanssa. Tämä liittyy nähtävästi Taipaleenkylässä asuviin, mutta palataan siihen mahdollisestierikseen.
Sukututkimusterveisin Anttu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 7 tuntia sitten #277 : kesihi-2
Hei

Kiitokset Sinulle vastauksestasi. Olettamuksesi mukaan Margareta ja Elisa olisivat sisaruksia.

Olen pari vuotta sitten tutustunut Rytkösten sukukirjaan, jossa oli Rytkösten nykyäänkin eläviä jälkeläisiä. Onko tämä kirja sama kuin mainitsemasi "Pohjois-Savon Rytköset 1548 - 1745" vai mahdollisesti toinen Rytkösiä käsittelevä kirja? Onko mainitsemaasi kirjaa lainattavissa tai myynnissä?

Terveisin

Hilkka Kesiö-Lairila

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi