Sonkajärven Rytkösten alkuperä

15 vuotta 6 kuukautta sitten #224 : Minna
Hei!
Haluaisin tietää mistä on lähtöisin Mikko ja Johanna Rytkönen Sonkajärveltä (mol. syntyneet joskus 1800-luvulla). Mikko Rytkösen poika oli Mikko Theodor Rytkönen, joka meni naimisiin Alma Roivaisen kanssa.
Kiitos jo etukäteen!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 6 kuukautta sitten #225 : anttu
Hei Minna!
Mikot kuuluvat Ulmalan ryhmään. Matti Rytkönen s. 1733 Syntyi Iisalmen Kilpisaaren kylässä, avioitui Catharina Tuovisen kanssa ja siirtyivät Sonkajärven perukoille Jyrkän kylän pohjoispuolelle Laka-nimiselle kylälle uudisviljelöiksi. Poika Elias R. ja Christina Levänen saivat mm. pojan Matti R., joka avioitui Margaretha Kukkosen kanssa. Heidän poika oli edelleen Matti, s. 1814 ja puoliso Cesilia Kervinen. Viimeksi mainittu Matti oli talollinen Uuraan kylällä, Lakan naapurissa. Heidän poika oli Mikko ja puoliso Johanna o.s. Hynynen. Mikko syntyi siis Uurassa, mutta siirtyi Kauppilanmäkeen, jossa oli vuokraviljelijänä ja talollisena. Heidän poika oli Mikko Theodor R ja puoliso Almma o.s. Roivainen ja heillä oli 6 lasta, joka varmaan on jo tiedossa, kun niistä yksi on varmaan isänne.
Kirjasessa Pohjois-Savon Rytköset 1548-1745 löytyy tiedot 1500 luvun alkupuolelle. Alussa olevat tiedot on perustietoja. Tarkempia syntymäaikoja, tietoja lapsista jne. on, mutta en nyt vielä niitä tässävaiheessa kirjannyt tähän viestiin.
Terveisin Anttu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi