Tiina Kaisa Rytkösen juuret

15 vuotta 6 kuukautta sitten #202 : TPO
Hei,

Tiina Kaisa Rytkönen, s. 12.12.1883 Kiuruvedellä, k. 20.1.1960. Vih. 20.6.1905 Petter Salomoninpoika Saastamoinen, s. 29.3.1880 Pielavesi, k. 12.7.1950 Kiuruvesi.

Tiinan vanhemmat:
Tobias Rytkönen, s. 13.4.1853 Iisalmessa, k.?
Vih. ? Vilhelmiina Pasanen, s. 10.9.1855 Kiuruvedellä.

Tobiaksen vanhemmista ja juurista olen epävarma.
Hiski-tietokannasta olen poimminut seuraavaa;

Johan Henric Rytkönen, s. 7.9.1825 Iisalmessa, k.?
Vih. 7.2.1847 Maria Säisä, s. 22.8.1828 Iisalmessa, k.?
Lapset:
Wilhelmiina
Matti
Heikki
ja Tobias

Sitten onkin "musta aukko"

Voiko joku auttaa minua?

Terveisin

Thomas
Tukholmasta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 6 kuukautta sitten #203 : anttu
Hei Tohmas Tkholma!

Kyllä "musta aukko" täyttyy ja juuret löytyy aina 1500-luvulle. Vanhimman osan voit katsella kirjasesta "Pohjois-Savon rytköset 1548-1745". Sen voi tilata Mikko Rytkseltä ja yhteystiedot löytyy täältä rytkösten kotisivuilta. Esitän ketjun lyhyenä kertomuksena. (P-S Rytköset T 925) Pielaveden kirkonkylän tienoilla syntynyt Matti R. avioitui Iisalmen Ulmalaan Ulmasen tyttären kanssa. Ei hänestä vielä talollista tullut, mutta pojat pääsivät jo omistavaan säätyyn. Matille syntyi 6 lasta ja niistä Risto avioitui Anna Hiltusen kanssa ja siirtyi yhtiömieheksi Jussi Huttusen tilalle Kilpisaareen (Nykyisen Sonkajärven ja Iisalmen rajamaille). Riston poika Matti (s. 27.6.1773 avioitui Catharina Tuovisen kanssa ja siirtyi uudisviljelijäksi Iisalmen Lakan kylään (Sonkajärven pohjoispäässä, Laakajärven tuntumassa). Matilla oli 6 lasta, joista taas Abrosius puoliso oli Brita Juntunen ja he siirtyivät Iisalmi N:o 2 Rantalaan. Rantala ei kuitenkaan ole Poroveden rannalla niin kuin voisi olettaa, vaan syvällä nykyistä Vieremää Haajaisjärven koilliskulmalla. Heillä on kaksi lasta, joista Matti jatkaa tilalla ja avioituu Anna Stina Korhosen kanssa ja heille syntyy 4 lasta, joista yksi on Johan Henrik ja puoliso Maria Säisä. Syntymäajat ovat samat kuin sinun ilmoittamat. Heillä asuinpaikka on Iisalmi Porovesi 1 ja lapsia syntyy kaikkiaan 8. Tästä pesueesta Tobias siirtyy Kiuruveden Kalliokylään ja hänen tytär Koivujärven Hietaniemeen. Tiina Kaisalle Petter Saastamoiselle syntyy 10 lasta, joka on sitten jo tuttua asiaa.
Kyllä kaikille löytyy syntymäaikoja, mutta en ryhdy niitä tässä luettelemaan. Ne saa aikanaan tulevasta sukukirjasta, muttta jos on erikoista tarvetta, lähetän ne omaan sähköpostiin.
Sukututkimusterveisin Anttu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 6 kuukautta sitten #204 : TPO
Kiitos paljon näistä tiedoista Anttu.

Näyttäisi siltä että voin saada tyttäreni sukupuuta
taas kasvamaan hieman.

Terveisin
Thomas

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 2 kuukautta sitten #218 : TPO
Katsoin tänään vanhasta kauppakirjasta papintodistuksen missä yllä oleva Tiina Kaisa Rytkönen, s. 12/12 1883 mainitaan patronymillä "Fabianintytär"

Nyt herää kysymys onko pappi tehnyt virheen, vai onko Tiina Kaisan isä Fabian Rytkönen. Näin että nimi Fabian Rytkönen esiintyy Pielaveden Tommonmäessä.

Kirsti Pakulan sukukirjassa "Antti Keräsen jälkeläiset" Tiina Kaisan isäksi mainitaan Tobias Rytkönen.

Onko teillä sukuseurassa varmaa tietoa Tiina Kaisan vanhemmista, vai pitääkö tämä tarkistaa kirkonkirjoista?

terveisin

Thomas Pörtfors
Tukholma

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 2 kuukautta sitten #219 : anttu
Hei Thomas !
Tarkistin Tiina Kaisa Rytkösen, s. 12.12.1883 tiedot syntyneiden luettelosta ja kyllä siellä isä on Tobias R ja äiti Vilhelmiina Pasanen. Tiina kastettiin 26.12.-83 ja kummit olivat Heikki Pasanen ja Anna Kokkonen. Myös lastenkirjassa oli samat tiedot. Sitä en voinut tarkistaa, avioituiko hän Saastamoisen kanssa, sillä käytettävissä oli tiedot 1800-luvun loppuun. Jos syntymäaika täsmää, niin tuskin siellä on toista samaan aikaan syntynyttä Tina Kaisaa. Tämä Robert kiinnosti siksi, että Antti Robert R. asui Pielaveden Tommanmäessä ja muutti Kiuruveden Kalliokylää. Hän ja vaimo kuolivat samana vuonna kohta Rober Fabianin syntymän jälkeen (s. 2.6.1865). Robert joutui veljensä kanssa orvoksi, asui aluksi Kalliokylässä, mutta muutti sitten Kuopion lähelle orpokotiin. Hänestä tuli seppä VR:lle Kuopioon, avioitui ja ensimmäinen lapsi syntyi 1890.

Pääsiäisterveisin Antero R.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi