Erkki Vilho ja Kusti

15 vuotta 7 kuukautta sitten #174 : terhi-annikki
Sukututkimusta aloittaessani tuli mielee että Rytkösten laajaa sukua on varman jo tutkittu aika pitkälle. Hyvä että löysin nämä sivut ja täällä on keskustelupalsta. Tosin en näe yhtää tuttua nimeä kirjoituksissa. Tietääköhän joku Kokkolaan muuttaneista Rytkösistä. Ukkini (1903-84) oli Erkki Vilho, joka muutti Iisalmen tienoilta (tai luultavasti Peltosalmelta) Pohjanmaalle 20-luvulla mummoni Hilman (Ruuskanen, 04-84) kanssa. Erkin veli oli Kusti, muitakin veljiä oli. Siskokin asui Iisamessa. Erkki puhui äidistään "Vilikinmäen Reetasta", omasta isästään en muista puhuneen. Jokin salaisuus painaa historiassa ;) Erkin poika, siis isäni, Urho Aukusti asuu Kokkolassa. Minä olen itse viimeinen tätä sukuhaaraa. Mahdankohan löytää vielä sukuani?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 7 kuukautta sitten #178 : anttu
Hei Terhi-Annikki!
Katselin Kuopion kirjaston sukututkimushuoneessa Erkin syntymätietoja, mutta vuodelta 1903 oli vain tammi-maaliskuun syntyneet Iisalmesta ja niistä en löytänyt. Kun on seuraavan kerran Iisalmessa käynti, käyn katsomassa.
Terveisin Anttu. :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

15 vuotta 3 viikkoa sitten #201 : anttu
Hei Terhi Annikki!
Kyllä ne Erkki Vilho Rytkösen sukulaiset löytyi kun kävin Iisalmen seurakunnan kansliassa. Erkki on syntynyt 24.3.1903 ja muutti Helsinkiin (muuttok.) 7.9.1916. Palasiko hän sieltä vielä Iisalmeen, ei ole tiedossani. Vanhemmat olivat Aku Rytkönen s. 21.7.1873 ja Anna Karjalainen, s. 23.1.1878. Heillä oli 7 lasta. Vanhin Lauri, s. 1899 hukkui 1908, seuraava oli Kusti, s. 6.1.1901 ja hänestä tuli tilallinen Peltosalmen tuntumaan. Kustin tytär on mm. Virve Rissanen, puh 017-745106, os. Nerkoonniemi 1453 7400 Iisalmi, jolta voisit saada joitakin muistitietoja.
Aku Rytkönen asui nähtävästi Peltosalmen maanviljelyskoulun maatilalla, sillä mm. Kustin kummeina olivat agronomi Laagus ja hänen tytär. Akun sukujuuret on selvitetty ja menee Leppälahdelle (nykyään Maaningan kuntaa), jossa suku oli talollisena. Sukuketjua on tiedossa 1500-luvulle.

Sukuterveisin Anttu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

3 vuotta 10 kuukautta sitten #5970 : terhi-annikki
Hei! Sukututkimukseni on edennyt hienosti. Kiitos Anterolle hienosta työstä. Sain sukukirjan lainaksi Kuopion kirjastosta, ja siinä on kaikki isääni asti. Voin lähettää lisää tietoja teille. Tein vanhoista valokuvista blogin, saa kommentoida. carmenina.blogspot.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Toteutus: Kunena foorumi