Toimintakertomus 2009 - 2012

Rytkösten sukuseura ry:n toimintakertomus hallituskaudelta 2009-2012

Rytkösten sukuseura ry toimii kolmen vuoden rytmissä. Joka kolmas vuosi pidetään seuran sukukokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat. Toimintakausi 2009 – 13 oli poikkeuksellisesti neljä vuotta johtuen sukuseuran 50-vuotisjuhlasta vuonna 2013.

Sukuseuralla on oma kotisivu rytkoset.net, jonka ylläpitäjä on Ilkka Rytkönen. Keskustelupalstan avulla vaihdettiin tietoja ja avustettiin sukuhistoriasta kiinnostuneita. Myös suoraan sähköpostin avulla lähetettiin ja saatiin sukututkimustietoja. Seuran puolelta niitä välitti ensisijaisesti sukutiedoston ylläpitäjä Antero Rytkönen – sukutietojen ylläpitäjäksi haeskeltiin nuorempaa henkilöä. Rahastonhoitaja Mikko Rytkönen hoiti sukuseuran tilit sekä myi ja postitti tarvitsijoille erilaista sukuseuran materiaalia.

Vuosi 2009
Vuosi 2009 oli sukukokouksen pitovuosi, joten se sävytti toimintaa. Sukukokous ja sukujuhla pidettiin Joroisissa Sirpa ja Juha Rytkösen maatilalla 1.8.2009. Kokousasioiden lisäksi paljastettiin suvun muistomerkki, jonka kustansi sukuseura ja työtä tehtiin talkoovoimin. Kyseinen Rytkölän tila on pohjoissavolaisten Rytkösten alkujuuria ja on ollut suvun hallussa 1500-luvulta saakka.

Sukukokouksessa oli korkeatasoista ohjelmaa ja ulkorakennuksessa oli esillä Raili S. Laurikaisen (o.s. Rytkönen) tauluja ja keramiikkatöitä. Myös ratamestari Aleksanteri Rytköstä esitteleviä historiallisia tauluja oli lainassa Suur-Savon museosta Mikkelistä. Kokoukseen osallistui n. 150 henkilöä.

Hallitus kokoontui vuoden aikana kolme kertaa. Iisalmessa Martti Rytkösen luona kokoonnuttiin 18.4.2009, Iisalmen seurakuntatalossa kokous oli 4.7.2009 ja Kuopiossa Antero Rytkösen kotona 3.10.2009.

Vuosi 2010
Jäsenrekisteriä varten kehitettiin tietokonepohjainen ohjelmisto. Sukuseura hankki oman isäntäviirin, jota jäsenet voivat ostaa ja jota voidaan lahjoittaa seuran puolesta esim. merkkipäivien yhteydessä. Seuralle hankittiin tietokonepohjainen kirjanpito-ohjelma.

Suvun lehteä ”Rytkösten sukulainen” valmisteltiin ilmestyväksi vuoden 2011 puolella. Samalla valmisteltiin maakuntakokoontumista Hämeenlinnaan seuraavan vuoden puolella toteutettavaksi.

Hallitus kokoontui Iisalmessa Seurakuntatalolla 30.10.2010.

2011
Huhtikuussa. 2011 järjestettiin maakuntakokoontuminen Hämeenlinnassa Karjalapirtillä. Osanottajia oli 41 henkeä. Päivän esitelmöitsijät olivat kouluneuvos Jorma Rytkönen ja filosofian maisteri Jouko Pettersson. Jouko tarkasteli Enok Rytkösen (s.1788) Hämeeseen siirtynyttä Petter Enokinpojan jälkeläisten vaiheita. Jorma esitteli isoisänsä Hämeenlinnalaisen kirjakauppiaan Enok Rytkösen (1874-1960) merkittävää elämäntyötä. Lokakuussa ilmestyi Rytkösten sukulainen –lehti.

Hallitus kokoontui Joroisissa Maritta Heiskasen kotona 30.4. ja Iisalmessa Martti Rytkösen kotona 19.11.

Vuosi 2012
Rytkösten sukuseura ry aloitti seuran 50 v. -juhlan valmistelut, jotka pidetään 27.7.2013 Iisalmessa. Juhlatoimikuntaan kuuluivat Raimo Rytkönen, Marja-Liisa Patrikainen, Mikko Rytkönen, Martti Rytkönen ja Antero Rytkönen. Toimikunta kokoontui 9.8.2012 ja laati alustavan juhlakokouksen ohjelman. Ohjelmaa käsiteltiin myös hallituksen kokouksessa.

Sukuseura osallistui Valtakunnallisille sukututkimuspäiville 16. - 18.3.2012 Kuopiossa. Ensimmäisen päivän seminaarissa oli mukana puheenjohtaja Antero Rytkönen ja toisena ja kolmantena päivänä ylläpidettiin näyttelypöytää. Siinä esiteltiin sukuseuran toimintaa. Esittelijöinä vuorottelivat Mikko Rytkönen, Martti Rytkönen, Eeli Rytkönen ja Antero Rytkönen.

Maakuntatapaaminen järjestettiin Pohjois-Karjalassa Ilomantsin Pääskynpesässä 21.4.2012. Kokoontumisen teemana olivat sukuseuran esittelyn lisäksi Ilomantsin sukuryhmä ja Pohjois-Karjalaan siirtyneet muut suvun jäsenet. Ilomantsin sukuryhmästä esitelmöi sukuhaaraa tutkinut Osmo Rytkönen. Ilomantsilainen näytelmäryhmä esitti väliaika ohjelmana murretarinoita. Osanottajia oli n.45.

Sukuseura onnitteli 50-vuotiasta hallituksen jäsentä Juha Rytköstä, 70-vuotiasta esimiestä Martti Rytköstä ja kortilla matkoilla ollutta varapuheenjohtajaa Raimo Rytköstä.

DI Tuomo Rytkönen oli mukana hallituksen kokouksessa esitelmöimässä DNA-tutkimuksista sukututkimuksen välineenä. Päätettiin tehdä suvun jäsenen DNA-tutkimus.

Hallitus kokoontui Iisalmessa 24.11.2012 .

Sukuseuran hallitus 2009 – 2012:

 • Puheenjohtaja Antero Rytkönen, Kuopio
 • Varapuheenjohtaja Raimo Rytkönen, Iisalmi
 • Sihteeri Tapani Rytkönen, Pieksämäki
 • Rahastonhoitaja Mikko Rytkönen, Iisalmi
 • Jäsen Maritta Heiskanen, Joroinen
 • Jäsen Pentti Rytkönen, Hämeenlinna
 • Jäsen Martti J. M. Rytkönen, Iisalmi
 • Jäsen Matti Rytkönen, Kouvola
 • Jäsen Juha Rytkönen, Joroinen
 • Jäsen Terttu Repo, Kajaani
 • Jäsen Sinikka Saarelainen, Mäntsälä
 • Jäsen Eeli Rytkönen, Maaninka
 • Suvun esimies Martti Rytkönen, Iisalmi
 • Sukulehden päätoimittaja, Marja-Liisa Patrikainen

Sukuseuran hallitus kokoontui toimintakauden 2009 - 13 aikana 7 kertaa.

Iisalmessa 13.4.2013

Antero Rytkönen, sukuseuran puheenjohtaja

Tapani Rytkönen, sihteeri